Αρχική Σελίδα


ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΦΙΛΙΑΣΣχολή Ανοιχτής Θάλασσας

Σχολή Καταδύσεων
Σχολές Ιστιοπλοΐας Tριγώνου

Η ιστιοπλοΐα τριγώνου είναι η ιστιοπλοΐα με μικρά (σχετικά) σκάφη συγκεκριμένων προδιαγραφών σε ελεγχόμενους θαλάσσιους στίβους με πλήρωμα από ένα έως τρία άτομα. Ξεκινάει από την κατηγορία optimist για μικρά αρχάρια παιδιά μέχρι και παγκόσμια πρωταθλήματα και εκτείνεται μέχρι τις κατηγορίες laser, star, 470 κλπ σε επίπεδο παγκοσμίων κυπέλλων και Ολυμπιακών Αγώνων.

Εμείς στο ΝΑΟΕΦ προσπαθούμε να αναπτύξουμε ταυτόχρονα τον αθλητισμό τριγώνου σε επίπεδο (και) πρωταθλητισμού και να έχουμε ένα αξιόλογο "φυτώριο" παιδιών που ξεκινούν να μαθαίνουν ιστιοπλοΐα, ένα άθλημα κατ' εξοχήν ανοιχτών οριζόντων που απαιτεί και αναπτύσσει σωματική φυσική κατάσταση, σκέψη, τεχνική ικανότητα, συντονισμό, πειθαρχία (αγωνιστική).

Στα φυτώρια μπορούν να γραφτούν παιδιά από 6-7 χρόνων (ανάλογα και την ατομική ανάπτυξη/διάπλαση κάθε παιδιού), με μόνο προαπαιτούμενο να ξέρουν να κολυμπούν. Υπάρχει μία πολύ χαμηλή μηνιαία χρηματική συνεισφορά των γονιών/κηδεμόνων, ώστε να μπορεί να συντηρείται το τμήμα και τα έξοδα προπονητών κλπ.

Η προπονητική ομάδα αποτελείται από νέους ικανότατους προπονητές, που επιλέγονται ειδικά για να δουλεύουν με μικρούς αρχάριους επίδοξους ιστιοπλόους.

Οι εγκαταστάσεις των σκαφών τριγώνου είναι ένας μεγάλος χώρος, με άνετα υπαίθρια και στεγασμένα τμήματα, στην Ακτή Δηλαβέρη 2, στο Μικρολίμανο. Οι προπονήσεις των αθλητών και των αρχαρίων γίνονται σε απόλυτα ελεγχόμενο θαλάσσιο χώρο στο Φαληρικό Όρμο ακριβώς έξω από το Μικρολίμανο, Ζέα. Τα τμήματα αρχαρίων λειτουργούν γενικά Σάββατα και Κυριακές 10:00 - 14:30.

Οι εγγραφές είναι συνεχείς, τα νέα παιδιά ενσωματώνονται στις υπάρχουσες ομάδες, με ειδική μέριμνα φυσικά για την αρχική τους κατάρτιση και ένταξη.

Για όποια πληροφορία, η γραμματεία του ΝΑΟΕΦ λειτουργεί στον ίδιο χώρο (βλέπετε εδώ για  τηλέφωνα, τρόπους επαφής κλπ).
Αρχική Σελίδα